Megtalálták az eltűnt búvárokat Egyiptomban

2004.08.08. 20:04

Megtalálták azt a tizenkét búvárt, akik szombaton tűntek el a Vörös-tengeren. A búvárok élő láncot alkotva lebegtek a víz felszínén, amelyet észre vettek az őket kereső helikopterek pilótái.

Tizenkét külföldi búvár eltűnt Egyiptom vörös-tengeri partszakaszán egy mélytengeri merülés során, de élve megtalálták őket - közölte vasárnap este az egyiptomi rendőrség. "A tizenkét megtalált turista jelenleg úton van a Kairótól 800 kilométerre délre fekvő el-Kuszeirben lévő bázistáboruk felé" - közölte a rendőrség.

A búvárokról - öt-öt brit, illetve lengyel és két belga állampolgárról - szombat reggel óta nem volt hír, azóta, hogy a Kairótól 800 kilométerre délre fekvő el-Kuszeir üdülőhely közelében alámerültek a tengerben. Helikopterek, hajók, búvármentők keresték egyfolytában az eltűnteket, míg az egyiptomi hadsereg egyik helikopterének sikerült felvenni őket. Sarm-es-Sejk üdülőhelyen a vízi mentők elsősegélyben részesítették a kimentett búvárokat.

A búvárok élő láncot alkottak a tengerben, így sikerült felfedeznie őket a helikopternek - közölte a rendőrség. A 12 búvár egy 22 tagú csoport tagja volt, a csoport az üdülőhelyhez közeli kicsiny sziget körzetében akart búvárkodni. Egyiptom vörös-tengeri vizei közkedvelt merülőhelynek számítanak a búvárok számára a világ valamennyi részéből.

KAPCSOLÓDÓ CIKK