Robbantással fenyegettek meg egy athéni bankot

2004.08.04. 1:05

Tíz nappal az athéni nyári olimpiai játékok kezdete előtt robbantásos merénylettel fenyegették meg a görög főváros egyik bankját, a helyszínre kiszállt tűzszerészek azonban nem találtak robbanószerkezetet - jelentette a helyi rendőrség.

Egy ismeretlen hang a magát Forradalmi Sejteknek hívó csoport nevében az Elefthérotipia című lap szerkesztőségével közölte, hogy helyi idő szerint éjfél után robbantás következik be az Athén egyik külvárosi tengerparti részén lévő kereskedelmi bank fiókintézményénél. A nagy erőkkel kivonuló rendőrök azonban nem találtak semmiféle robbanószerkezet a környéken.

A Forradalmi Sejtek tagjai 1999-ben egy halálos áldozatot követelő robbantásos merényletet hajtottak végre az athéni Intercontinental szálloda ellen. A társaság 1996 és 2000 között tizenkét pokolgépes akciót követett el.

Az elmúlt években a viszonylag sok terrortámadást hajtottak végre Athénban, de ezek csak anyagi károkat okoztak - mutatnak rá görög rendőrségi szakértők. Az Elefthérotipia pedig az az újság, amelyen keresztül rendszerint a szélsőbaloldali merénylők közlik szándékaikat.