Csecsemőkereskedőkre csaptak le Olaszországban

2004.07.31. 16:36

Újszülöttekkel kereskedő bandára csapott le az olasz rendőrség. A bűnözők olyan várandós bolgár anyákat utaztattak szülni Olaszországba, akik nehéz anyagi helyzetük miatt nem akarták megtartani gyereküket. Az újszülötteket aztán átlagosan 17 000 euróért adták tovább olasz családoknak.

Újszülöttekkel kereskedő bűnbandát lepleztek le olasz nyomozók - közölte szombaton az olasz rendőrség.  A bűnbanda nehéz anyagi helyzetben levő, várandós bolgár nőknek ajánlotta fel, hogy megveszi születendő gyermeküket. Tízezer eurót kínált a fiúgyermekért, ötezret a lányért.
 
Ha létrejött az alku, a terhesség utolsó időszakában turistavízummal Olaszországba utaztatták a kismamát. A bolgár anyák egy Milánóhoz közeli közkórházban világra hozták gyermeküket, s rögtön a kórházból való távozás után átadták az újszülöttet a gyermekkereskedőknek. A banda átlagosan 17 ezer euróért adta tovább az élő "portékát" olaszországi "vevőknek".
 
Az olasz hatóságok hat embert őrizetbe vettek ezzel kapcsolatban, köztük egy bolgár anyát, aki pénzzé tette tulajdon gyermekét. Az eladott csöppségek közül eddig csupán kettőnek a további sorsát tudták felderíteni az olasz bűnüldözők.

KAPCSOLÓDÓ CIKK