Pornót nézett egy horvát képviselő a parlamentben

2004.07.28. 12:54

Egy horvát képviselőt rajtakaptak, amikor pornófimet nézett laptopján a parlamentben, miközben a közúti biztonságról folyt épp a vita. A képviselőre nem vár büntetés. A magyar országgyűlési képviselők körében ilyesmi még sosem fordult elő, de unalmasabb viták alatt ők is gyakran interneteznek vagy leveleznek a laptopjukon.

Csupán öt percig tudta nézni a horvát képviselő a parlamentben a pornófilmet, amikor kollégája rászólt, hogy kapcsolja ki a gépet - adta hírül az Ananova. A politikusok épp a közúti biztonságról vitáztak.

A mozizót figyelmeztető politikus elmondta: a képviselő amint elindította a filmet, a körülötte ülő összes férfi figyelmét elvonta a vitáról. "Nagyon szórakoztató volt" - ismerte el.

A politikus semmilyen büntetésben nem részesült a történtekért.

A magyar politikusok főleg leveleznek, ha unatkoznak

Bár minden magyar országgyűlési képviselő kapott laptopot, csupán néhányan viszik azt be rendszeresen a plenáris ülésekre. Van, aki az ülés alatt írja meg felszólalásának vagy beadandó irományának a szövegét, a többség azonban levelezik vagy internetezik az unalmasnak talált felszólalások alatt. Van olyan szocialista képviselő is, aki előszeretettel nézi a plenáris ülések alatt a külföldi hírportálokon található videókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK