Élő adásban raboltak ki egy dél-afrikai riportert

Élő adásban raboltak ki egy rádióriportert Dél-Afrikában. Az újságíró egy lakásfoglaló bandáról készített helyszíni riportot, amikor egyik interjúalanya fegyverrel követelte, hogy adja át a mobiltelefonját. Dél-Afrikában vannak a világ legmagasabb bűnözési mutatói, de  még itt is ritka az élőben rádióban leadott rablás.

 

Élő adásban szabadítottak meg rablók a mobiltelefonjától egy dél-afrikai újságírót. Regan Thaw a 702 Talk Radionak készített élő riportot egy lakásfoglaló csoportról, amikor egyik interjúalanya fegyvert szorított a fejéhez, és a mobiltelefonja átadására kényszerítette.

"Épp kérdeztem tőle valamit, de nem választolt. Csak tompa zörejeket hallottam a háttérből." - idézi fel az esetet Katy Katopodis , az adás szerkesztője. - "fegyvert szorítottak a fejéhez, és azt mondták, hogy adja át a telefonját és az értékeit."

Noha Dél-Afrikában vannak a világ legmagasabb közbiztonsági mutatói, még itt is ritka, hogy valakit élő adásban raboljanak ki. Az eset azért nem egyedülálló, ugyanis az Katopodis, az adás szerkesztője a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy öt évvel ezelőtt ugyan így, interjúkészítés közben rabolták ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK