Feladta magát egy újabb szaúdi terrorista

Feladta magát Szaúd-Arábia damaszkuszi nagykövetségén egy újabb, körözött szaúdi terrorista, aki négy éve tűnt el egy rövid ideig tartó bebörtönzés után.

Mint azt hozzátartozói csütörtökön közölték, a 34 éves Ibrahim asz-Szadek al-Harbi azután adta fel magát, hogy értesült a szaúdi kormány június 23-án meghirdetett, egy hónapig érvényes amnesztiájáról, amely az iszlám szélsőségeseknek szól.

Harbi, aki a család szerint még csütörtökön hazatér, már a negyedik iszlám szélsőséges, aki él a közkegyelem adta lehetőséggel. A terrorista 2000-ben tűnt el nyomtalanul, miután afganisztáni és boszniai útjai miatt őrizetbe vették.

A 90-es években számos szaúdi vett részt a harcokban ezekben az országokban az iszlám fegyveresek oldalán. Harbi testvére elmondta azt is, hogy fivérének nem volt köze az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózathoz, de a szaúdi hatóságok elvették útlevelét és megtiltották neki, hogy elhagyja az országot. Az önmagát feladó körözött férfi nem szerepelt a szaúdi hatóságok által a legveszélyesebbnek tartott 26 terrorista listáján.

KAPCSOLÓDÓ CIKK