Európát fenyegeti az al-Kaida

Terrortámadásokkal fenyegeti Európát az al-Kaida, mivel lejárt az Oszama bin Laden által Európának áprilisban felajánlott három hónapos tűzszünet. A terroristavezér akkori ultimátuma szerint ez idő alatt az európai katonákat ki kellett volna vonni a muzulmán országokból.

Fotó: EPA

Terrortámadásokkal fenyegette meg Európát az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő egyik szélsőséges csoport, mondván: lejárt az Oszama bin Laden által felajánlott három hónapos tűzszünet - jelentette pénteken az as-Sark al-Auszat című újság.

Az al-Kaidát irányító Oszama bin Laden egy április 15-én közzétett hangszalagon ajánlott tűzszünetet az európai országoknak, ha kivonják katonáikat a muzulmán államokból, és közölte: az ajánlat három hónapig marad érvényben.

Az Abu Hafsz al-Maszri Brigádok, amely korábban a március 11-én elkövetett madridi terrormerényletek felelőseként jelentkezett, az európai országokhoz intézett közleményében úgy fogalmaz: néhány napjuk maradt arra, hogy elfogadják a bin Laden által felkínált tűzszünetet, különben "csak magukat okolhatják" a következményekért. A Londonban szerkesztett, arab nyelvű újság szerint a közleményt csütörtökön adták ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK