Az-Zarkávi búvóhelyét támadta az amerikai légierő

Abu Musab az-Zarkávi terrorista vezér feltételezett búvóhelyét támadta az amerikai légierő az iraki Fallúdzsában - jelentették be Bagdadban.

Mark Kimmit tábornok, a koalíciós erők hadműveleti főnökének helyettese elmondta, hogy amerikai repülőgépek azért támadtak csütörtökre virradó éjjel rakétákkal egy lakóépületet a Bagdadtól mintegy 50 kilométerre keletre fekvő városban, mert az iraki és a koalíciós felderítés ismételten megerősítette, hogy ott az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózattal kapcsolatban lévő az-Zarkávi egyik búvóhelye található.

Az amerikai tábornok a támadás részleteiről nem beszélt. Fallúdzsai kórházi források szerint négy ember meghalt, tíz megsebesült a támadásban. Szemtanúk szerint a repülőgépekről kilőtt rakéták teljesen romba döntötték az épületet.

Az elmúlt hónapban ez volt a negyedik ilyen jellegű támadás az-Zarkávi feltételezett búvóhelyei ellen Fallúdzsában. Az amerikaiak azt feltételezik, hogy a város a terrorista vezér Dzsamáa at-Tauhíd val Dzsihád nevű szervezetének egyik támaszpontja lett azt követően, hogy a koalíciós erők áprilisban, három hétig tartó harcok után átengedték Fallúdzsa ellenőrzését az irakiaknak.