Egy terrorista élettársát is megölte a belga pedofil

A Marc Dutroux-eset után újabb súlyos pedofil bűnügy gyanúja merült fel Belgiumban. Egy Ardennek hegyvidéki erdészt felesége vallomása alapján azzal gyanúsítanak, hogy kilenc esetben megerőszakolt több fiatal lányt, áldozatainak egy részét pedig megölte. A férfi eddig hat lány, valamint egy ismert francia terrorista élettársának meggyilkolását vallotta be.
Fotó: EPA
A lapok az Ardennek szörnyének nevezik

A szerdai belga lapok szerint a Dutroux-ügyhöz hasonlóan a rendőrségnek az újabb bűntettről való ismeretei is nagyrészt a vádlott feleségének vallomásán alapulnak. A belgiumi lakhelyű francia férfi már egy éve vizsgálati fogságban ül, a bűncselekmény súlya azonban csak az elmúlt napok kihallgatásai nyomán vált világossá. Hat lány megölését bevallotta a francia erdész, Michel Fourniret, akit feleségének vallomása alapján összesen 9 gyermek eltűnésével gyanúsítanak - jelentette szerdán az RTFB belga közszolgálati televízió.

Michel Fourniret azt is beismerte, hogy megölte az Action Directe francia terroristacsoport egyik tagjának élettársát is. A belga lapokban csak Ardenneki Szörny néven emlegetett 62 éves férfi cellatársa volt Jean-Pierre Hellegouarch egykori francia terroristának. Az erdész egy francia börtönben ült együtt Hellegouarch-sal, aki megbízta őt és a saját élettársát a csoport "hadipénztárának" kezelésével - írta franciaországi igazságügyi forrásokra hivatkozva a Libre Belgique belga napilap. Az erdész ehelyett állítólag meggyilkolta a terrorista élettársát, és a pénzből megvásárolta az Andennekben lévő Sautou kastélyát, amelynek közelében az áldozatait elföldelte.
   
A férfi azért ült már egy éve vizsgálati fogságban, mert elrabolt egy 14 éves lányt, akinek sikerült megszöknie az autójából. A sorozatgyilkosságban játszott szerepére azonban csak nemrégiben derült fény, mikor elhidegült felesége kilenc gyilkossággal vádolta meg. Az 55 éves Monique Olivier azután szánta rá magát a vallomástételre, hogy bő egy héttel ezelőtt bűnrészesség miatt 30 év börtönre ítélték Michelle Martint, Marc Dutroux hírhedt belga gyermekgyilkos élettársát.
 
A francia és a belga nyomozók csütörtökön megkezdték a keresést az áldozatok földi maradványai után. A franciaországi Ardennekben már át is fésülték a Sautou-kastélyt, de a 13 hektáros nagybirtokon nehéz nyomokat fellelni. A nyomozók az gyanítják, hogy az erdész itt földelhette el áldozatainak egy részét. A pedofíliával és sorozatgyilkossággal gyanúsított férfit már 1983-ban Franciaországban hét év szabadságvesztésre ítéltek egy lány megerőszakolása miatt, két év múltán azonban szabadult, és családjával az Ardennek belgiumi vidékére költözött. Anne Thily, a belgiumi Liege város főügyésze szerint kezéhez akár tucatnyi áldozat vére is tapadhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK