Szaúdi rendőrök terroristákkal csaptak össze

Letartóztatta az iraki rendőrség az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy feltételezett, líbiai állampolgárságú tagját szerdán a dél-iraki Nedzsefben - jelentette be az iraki rendőrség.

Abdullah ar-Rosudot szerdán Rijád keleti részében a biztonsági erők megölték - közölte egy forrás, hozzátéve, hogy a férfi halála súlyos csapást mér az al-Kaida szaúdi ideológiai vezetésére. Korábbi közlések szerint az összecsapásban két iszlám szélsőséges és egy rendőr vesztette életét.

Szemtanúk szerint a rendőrök öt gyanúsítottak üldöztek. A biztonsági erők két helikopter támogatásával lezárták a szaúdi főváros egyik körzetét az akcióban. Egy belügyminisztériumi közlemény szerint az összecsapás során a biztonsági erők hat tagja is megsebesült, csakúgy, mint három járókelő.

Most első ízben történt összetűzés azóta, hogy Fahd király június 23-án amnesztiát hirdetett azon iszlám szélsőségeseknek, akik egy hónapon belül megadják magukat. A közkegyelem kihirdetése azután történt, hogy a rendvédelmi erők június 18-án megölték Abdel-Azíz al-Mukrint, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szaúd-arábiai csoportjának vezetőjét, akinek a csoportja lefejezte a túszul ejtett Paul Jonhson amerikai mérnököt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK