A szaúdi vezetők szerint nincs biztonsági válság az országukban

A külföldiek ellen végrehajtott sorozatos merényletek ellenére nincs biztonsági válság Szaúd-Arábiában - jelentette ki a szaúdi kormány egyik minisztere. A szaúdi kormány iszlám és vallásügyi minisztere nem sokkal azt megelőzően nyilatkozott Londonban újságíróknak, hogy ismeretlen tettesek pénteken meggyilkoltak egy amerikai állampolgárt Rijádban.

"Természetesen a probléma létezik, de válságról nem beszélhetünk" - szögezte le a miniszter, aki szerint a biztonsági helyzet nem csúszott ki az ellenőrzés alól. Véleménye szerint a helyi hatóságok fellépését az nehezíti, hogy úgy nevezett terrorista alvó sejtek léteznek Szaúd-Arábiában, illetve a terroristák sűrűn lakott területeken élnek, s a rendfenntartó erők nem akarnak ártatlan embereket megsebesíteni. 

Pénteken egy Szaúd-Arábiában dolgozó amerikai állampolgárt gyilkoltak meg Rijádban. Egy héten belül ez volt a harmadik eset, hogy nyugati ország állampolgára esett merénylet áldozatául az országban. Az al-Kaida terrorszervezet korábban azzal fenyegetődzött, hogy "megtisztítja" Szaúd-Arábia területét a hitetlenektől.

KAPCSOLÓDÓ CIKK