Kiégett egy római szálloda

Kiégett szombat kora reggel egy római szálloda. A tűzvésznek a tűzoltók gyors beavatkozása ellenére három halottja és öt sebesültje van.

A lángok egyelőre ismeretlen okból csaptak fel a Róma előkelő Parioli negyedének szívében lévő Hotel Parco dei Principi épületében, alig néhány lépésre a Villa Borghesétől. A füst szinte azonnal elborította az épületet; egy idős házaspárt ötödik emeleti szobájában, ágyában ért a halál, egy férfi a második emeleti erkélyről leugorva vesztette életét. Sokan szenvedtek füstmérgezést.

Az olasz tűzoltók perceken belül a helyszínen voltak, és az erkélyekről, illetve a füst borította épület tetejéről mentették a pizsamában kimenekült szállóvendégeket. Az első jelentések szerint az áldozatok között nincs külföldi állampolgár. 

Az épület harmadik emelete teljesen kiégett, de a tűzoltók egyelőre nem tudják megállapítani a tűz okát. A szállótulajdonos közlése szerint a lángok szinte közvetlenül azután csaptak fel, hogy a hotelbe egy alaposan elázott külföldi pár érkezett vissza.