Újabb lefejezős videó az interneten

Vágólapra másolva!
Egy iszlámista internetes honlap videofelvételt tett közzé hétfőn arról, ahogy Abu Muszab az-Zarkávi terrorista vezér állítólag személyesen lefejezi az általa vezetett at-Tauhíd val-Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) szervezet egyik amerikai túszát, bizonyos Eugene Armstrong építési vállalkozót.
Vágólapra másolva!

A kilencperces felvétel hitelessége megbízhatóan nem ellenőrizhető, de annak a terroristának a hangja - aki a narancssárga overálba öltöztetett, bekötött szemű, zokogó túsz mögött állva a kivégzésről szóló közleményt felolvassa - állítólag hasonlít a csoport jordániai vezetőjének korábbi közleményein hallott hanghoz.

"A szervezet hamarosan végez másik amerikai és brit túszával is, akiket - csakúgy mint a most megölt amerikait - szintén a múlt csütörtökön Bagdadban rabolt el. Azért öli meg túszait, mert a megszállók nem teljesítették követelését, hogy engedjenek szabadon minden női foglyot az iraki börtönökből" - hangzik a terroristák közleményében.

A kép - amelyen még négy fegyveres terrorista látszik, a csoport zászlajával a háttérben - jól láthatóan mutatja, amint a közleményt beolvasó férfi kést ránt, odaront a túszhoz és elvágja a torkát. A levágott fejet a terrorista felemeli, majd visszahelyezi a holttestre.