Izrael újabb Hamász tagokat likvidált

Vágólapra másolva!
A Hamász szélsőséges palesztin szervezet két tagja vesztette életét Gáza déli részén, amikor minden bizonnyal izraeli helikopterek vagy repülőgépek rakétáitól hétfő este felrobbant egy gépkocsi - közölték szemtanúk és kórházi források.
Vágólapra másolva!

Egy palesztin, aki a robbanás körzetében gépkocsival haladt, elmondta, hogy villanást látott az égen, dörrenést hallott, és tanúja volt annak, amint előtte egy jármű lángra lobban. Kórházi források közölték, hogy a két halott a Hamász szélsőséges palesztin szervezet tagja volt. Azt is elmondták, hogy a robbanásban nyolcan sebesültek meg, köztük járókelők is. Egyikük állapota súlyos, a sérültek között két kisgyermek van.

A palesztin biztonsági erők egyik tagja szerint a támadást pilóta nélküli repülőgép hajtotta végre egy dzsip ellen. A robbanás után palesztinok csoportosultak a gépkocsi roncsai körül, és azt kiáltozták: "Lelkünket és vérünket adjuk a mártírokért." Az autóból a palesztin biztonságiak két Kalasnyikovot húztak ki. Az izraeli hadsereg egyelőre nem volt hajlandó kommentálni a történteket.

Vasárnap egy izraeli helikopter lelőtte a Hamász egyik tagját, és további hat személyt megsebesített. Palesztin szélsőségesek hétfőn rakétát lőttek ki az Izrael déli részén lévő Szderót városra, a csapásnak azonban nem volt sérültje.