Gyerekek is meghaltak a fallúdzsai amerikai támadásban

Vágólapra másolva!
Harci repülőkkel, harckocsikkal és tüzérséggel is lőtték az amerikaiak a szunnita felkelők állásait Fallúdzsában. A támadásokban kilencen meghaltak, köztük nők és gyerekek. A városból családok százai menekülnek.
Vágólapra másolva!

Legalább kilenc iraki - köztük nők és gyermekek - halt meg hétfőn abban az amerikai támadásban, amikor a légierő fallúdzsai szunnita célpontokat támadott. Erről egy helyi orvos számolt be. Kórházi források szerint legalább 12-en megsérültek, akiket a város különböző pontjairól szállítottak kórházba.

A Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra lévő település fölött sűrű füstoszlop gomolygott az ég felé a támadás után. Egy épület teljesen romba dőlt, két másik pedig megrongálódott. Szemtanúk elmondták, hogy az amerikai gépek többször is alacsonyan átrepültek a város fölött. Az amerikaiak tüzérséget és harckocsikat is bevetettek a felkelők ellen.

Helyszíni jelentések szerint családok százai hagyták el a várost, amely az Irakban állomásozó amerikai haderő és a bagdadi kormány ellen harcoló szunnita felkelők ellenőrzése alatt van. Fallúdzsa határában a megszálló csapatok több helyen is ellenőrzőpontokat állítottak fel. Amerikai katonai források egyelőre nem erősítették meg a támadásról szóló helyszíni beszámolókat.