Vágólapra másolva!
Megvásárolható a Frances hurrikán szele az eBay internetes aukció honlapon. De nem ez az egyetlen csábító ajánlat, a vihar esővizét tartalmazó fiolák, illetve egyéb emléktárgyak is eladóak.
Vágólapra másolva!

A Frances hurrikán vasárnap 2-es kategóriájú viharként, harminc órán keresztül tombolt Florida középső és deli részén. Másnap, szeptember 6-án, hétfőn az eBay internetes aukció honlapon körülbelül 170 eladásra szánt Frances "szuvenír" jelent meg - számol be a The Independent. Egy centért már egy fiolányi esővíz boldog tulajdonosai lehetünk, vagy akár egy adag viharverte homokra is lehet licitálni. Ezenkívül eladóak még műanyag, légmentesen záródó dobozok, amelyek tartalmazzák a hurrikán szelét.

Világszerte dühöng a természet/nagyvilag/20040906vilagszerte.html

Meglepő módon volt, aki 10 dolláros árajánlatot helyezett az egyik szelet tartalmazó dobozra, de elkelni látszik egy hölgy ajánlata is, aki 15 centért imádkozna a túlélőkért és a veszélyeztetettekért. Még ennél is népszerűbbek a "Túléltem a Frances hurrikánt!", illetve az "Elfújt a Frances hurrikán" feliratú pólók, sapkák, kitűzők és hűtőmágnesek. Volt olyan darab is, amire 8-10 vásárló licitált.

Nem kelt el ellenben egy hölgy pólója, melyet a vihar idején hordott, illetve egy férfi hiába kért segítséget a háza körüli romok és törmelékek eltakarításához. A segítségért cserébe felajánlotta, hogy a szerencsés nyertes ingyen elviheti emlékbe a ház körül heverő fadarabokat.

Bár az Independent szerint az eBay korábban már letiltotta a katasztrófákból visszamaradt hulladékok aukcióját, a Frances hurrikánnal kapcsolatos "termékek" megjelenésére még nem reagált.