Polgármestert pofozott egy rendőrparancsnok a Vajdaságban

Vágólapra másolva!
Felpofozták a csókai rendőrállomáson Komáromi Lászlót, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) politikusát, padei (Padej) polgármestert - írja kedden az újvidéki Magyar Szó című lap. A polgármester szerint az elkövető a rendőrparancsnok volt.
Vágólapra másolva!

Komáromi László a lakóhelyéről szóló bizonylat átvételéért ment be pénteken a csókai (cokai) belügyi titkárságra, s ott később bántalmazta az állomás parancsnoka - számol be a Magyar Szó. Állítása szerint várakozás közben az ügyeletes rendőr megkérte, hogy menjen vele, mivel hívatja a parancsnok. Komáromira az irodában a rendőrtiszt - az ügyeletes rendőr és másik két belügyi dolgozó jelenlétében - előbb ráripakodott, hogy mit képzel magáról, majd kérdőre vonta az emberek közötti kapcsolatok megrontásáért. Tiltakozására válaszként a rendőrtiszt kétszer arcon ütötte, aminek nyoma is maradt véraláfutás formájában, majd kituszkolta a folyosóra.

Komáromi az eset után orvoshoz ment, hogy látleletet készítsen sérüléseiről. "Valószínűleg feljelentést teszek" - mondta a polgármester. A csókai rendőrállomáson belső vizsgálat indult "a sértett állításai valóságtartalmának kiderítésére".

Komáromi nyolc éve polgármestere Padénak, a VMSZ helyi szervezetének elnöke, s a párt képviselőjelöltje a szeptember 19-én esedékes vajdasági parlamenti választáson.