Vágólapra másolva!
Halottakat, eltűnteket, összedőlt házakat és kicsavart fákat hátrahagyva keresztülzúgott Florida felett a Charley-hurrikán. A viharnak eddig 15 halálos áldozatát számolták össze, de sokakat eltűntként tartanak nyilván. A hurrikán leginkább egy nyugdíjasok lakta települést,  Punta Gordát sújtotta. Az államot katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította az amerikai elnök.
Vágólapra másolva!

Kétszáz-háromszáz kilométer per órás szelekkel ért partot a Charley hurrikán Floridában az Egyesült Államokban péntek éjjel. A vihar több települést döntött romba, a legnagyobb károkat Punta Gorda szenvedte.

A nyugdíjastelepen több ember meghalt, számos ház összedőlt. A halálos áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert, eddig 15 halottaz azonodsítottak. A helyi hatóságok 60 zsákot és két hűtőkocsit kértek az elhunytak elszállítására. Sokan eltűntek.

Több tucat ember megsebesült a viharban, ők főleg csonttörést és vágásokat szenvedtek. Erről a helyi egészségügyi központ egyik vezetője számolt be a CNN-nek, aki szerint 50-60 ember autózott be, vagy "vonszolta el magát hozzájuk", miután elvonult a vihar.

A térségben összesen közel 2 millió ember maradt áram nélkül, sok épületben keletkeztek károk, és a fákat tépett ki a szél. Délebbről, Fort Myers közeléből egy halálesetet jelentettek, egy férfi a vihar csúcspontján ment ki elszívni egy cigarettát. Orange megyében pedig egy fiatal nő akkor vesztette éltét, amikor a heves szél a szembeforgalomba sodort egy kisbuszt.

A kormányzat a hadsereg egységeit mozgósította a törmelék eltakarítására, az áramellátás helyreállítására. A katonai teherautók ivóvizet, és sátrakat is szállítanak, utóbbiakat az otthontalanul maradt ezrek számára. George Bush elnök katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Floridát.

A Kuba felől érkező hurrikánt eredetileg Tampa Bay környékére várták, ahonnan majdnem másfélmillió embert evakuáltak, ám a vihar inkább Fort Myers térségében ért partot helyi idő szerint péntek délután, majd Daytona Beach felé hagyta el az állam keleti partjait. A némileg lecsendesült vihar az Atlanti óceánon folytatta útját Dél-Karolina állam felé, körülbelül 45 kilométer per órás sebességgel. Az előrejelzések szerint helyi idő szerint szombat délelőtt ér újra partot középpontja.