Levágatta az ujját szerelméért a katona

Vágólapra másolva!
Egy amerikai tengerészgyalogos inkább vállalta, hogy vágják le az egész gyűrűsujját, csak ne kelljen egy műtét miatt szétvágni a jeggyűrűjét. Az Irakban megsérült katona mégsem tudta kimutatni önfeláldozó szerelmét feleségének: a gyűrűt a falludzsai fronton operáló sebészek elvesztették.
Vágólapra másolva!

David Battle tengerészgyalogos részt vett Falludzsa ostromában. Amikor társaival házról-házra járva próbálták elfoglalni a várost, az egyik épületbe benyitva tűz alá kerültek. Tizenegy társával együtt súlyos sérüléseket szerzett a 19 éves katona. A lábán és a bal kezén is megsebesült.

A helyszínen azonnali orvosi beavatkozásra volt szüksége. A bal gyűrűsujjának csak a felső részét kellett volna levágni, de ehhez szét kellett volna szedni a jeggyűrűjét, hogy az orvosok hozzáférjenek a sérült testrészhez. Ezt azonban David Battle nem engedte meg. Úgy döntött, hogy inkább az egész ujját amputálják, csak a gyűrűnek ne essen baja. Az orvosok így levágták az ujját, viszont a csonkolt végtaggal együtt elvesztették az értékes ékszert is. Utólag azt mondták, hogy a nagy káoszban a harcok között elkavarodott.

"A feleségem a legerősebb nő, akit ismerek. Két ember helyet áll helyt, amióta elmentem otthonról. Sohasem tudnám ezt visszafizetni, vagy megmutatni, hogy mennyire hálás vagyok neki" - mondta Battle tengerészgyalogos a CNN-nek arról, hogy miért adta az ujját a gyűrűért. Battle felesége először dühös volt, de utána nagyon meghatódott.

Az ifjú pár júniusban házasodott össze. Az esküvő után két héttel vezényelték Irakba David Battlet.