Megnőtt a bűnözés Bagdadban

Vágólapra másolva!
Az év eleje óta csaknem hétezer erőszakos halálesetet jegyeztek fel a bagdadi egészségügyi hatóságok; az áldozatok zöme nem a felkelést kísérő terrorcselekményekben, hanem az iraki fővárost elöntő bűnözési hullámban vesztette életét - áll a The Times szombati beszámolójában.
Vágólapra másolva!

A vezető brit napilap tudósítása szerint a bagdadi központi halottasházba, amelynek kapacitása napi 5-10 tetem elhelyezésére elegendő, naponta 20-30 halottat szállítanak be.

Az idén eddig 6635 halálos áldozata volt Bagdadban a bűnözési hullámnak; több mint háromnegyedükkel lőfegyver végzett. Az októberi hivatalos adatok szerint abban a hónapban 726-an haltak erőszakos halált az iraki fővárosban, 494 személlyel puskagolyó végzett.

A bagdadi halottasházban a brit lap tudósítójának elmondták: 2002 augusztusában, a háború előtt tíz, gyaníthatóan bűncselekmény következtében meghalt személy holttestén végeztek igazságügyi halottszemlét. Egy évvel később, 2003 augusztusában, a Huszein-rezsim megdöntése után 518 gyilkosságot jegyeztek fel a fővárosban.