Elfogták a kínai késelőt

Vágólapra másolva!
Elfogták azt a férfit, aki nyolc középiskolást késelt halálra, másokat pedig megsebesített egy kínai kollégiumban. A gyerekek aludtak, amikor a merénylő megtámadta őket. A rendőrséget a férfi édesanyja értesítette. Kínában négy hónap alatt hat hasonló bűncselekményt követtek el.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették szombaton a közép-kínai Zsucsungban azt a 21 éves férfit, akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy ő gyilkolt meg egy nappal korábban nyolc gimnazistát egy kollégiumban. A rendőrséget a férfi édesanyja értesítette, miután fia a súlyos bűncselekmény elkövetése után sikertelen öngyilkossági kísérletet hajtott végre.

Yan Yanming csütörtökről péntekre virradóan nyolc középiskolást késelt halálra és négyet megsebesített. A négy sérült gyerek állapota súlyos. A Honan (Henan) tartományban lévő Zsucsungban történt késelésről az Új Kína hírügynökség is beszámolt. A merénylő a fiúk hálóhelyiségében hajtotta végre a súlyos bűncselekményt, és az áldozatok mindannyian első osztályosak voltak. A késelő legalább három hálószobában támadt az alvó iskolásokra.

Kínában az utóbbi időben elszaporodtak az ehhez hasonló bűncselekmények, négy hónap alatt ez a hatodik eset. Több pekingi iskolában és óvodában biztonsági embereket kezdtek alkalmazni, hogy megvédjék a gyerekeket az elharapózó erőszaktól.