Kirúghatják az aktfotózó izraeli kommandósokat

Vágólapra másolva!
Hat izraeli kommandóst a kirúgás veszélye fenyeget. A férfiak ugyanis meztelenül fotózták egymást, amit egy fotóriporter is megörökített. A képek megjelentek egy helyi újságban.
Vágólapra másolva!

A hat férfi, akik valamennyien az izraeli kommandó tagjai, a Golan-fennsíkon készítették el aktfotóikat a hóban, az eseményt azonban egy újság fotóriporter is megörökítette. A képek megjelentek egy helyi újságban. A katonák parancsnoka, amikor tudomást szerzett az ügyről, közölte, hogy kirúgja mind a hatukat, amiért a nagy presztízsű kommandós elit egység becsületén csorbát ejtettek.

A fiatalokat azonban sokan védelmükbe vették, a szülők például egyszerű csínynek próbálták beállítani a történteket, illetve azzal érveltek, hogy a fiúk naponta kockára teszik életüket Izraelért. Mind a hat férfi öt éve van az egységnél, és a tervek szerint februárban szereltek volna le. A végső döntést a vezérkar mondja ki.

Az újságban megjelent képeken a férfiak arcát eltakarták, és a nevüket sem közölték, mert az elit egység tagjait tilos azonosítani. Az aktfotózás a szabad ég alatt állítólag tradíció a kommandósok körében, a fotókat a főhadiszálláson szokták körbeküldeni egymásnak - írta a BBC.