Négy embert fogtak el a jakartai robbantás miatt

Vágólapra másolva!
Négy embert tartóztattak le az indonéz hatóságok a szeptemberi jakartai robbantásos merénylet miatt, amelyben tízen vesztették életüket. A letartóztatottak között van egy bombakészítő, akinek a Bali szigeti robbantáshoz és az ugyancsak jakartai szállodarobbantáshoz is köze lehetett.
Vágólapra másolva!

Négy embert tartóztatott le az indonéz rendőrség, a jakartai ausztrál nagykövetségnél elkövetetett robbantásos merénylettel kapcsolatban. A muzulmán szélsőségesek közül három fejére 55 ezer dollárt meghaladó összegű vérdíjat tűztek ki korábban, őket még november 5-én fogták el Jáva szigetén.

A negyedik személy ugyan nem volt rajta a körözési listán, de azt gyanítják, hogy ő készítette el a gépkocsiba rejtett robbanószerkezetet, amely miatt tíz ártatlan ember vesztette életét a szeptemberi merényletben.

A hatóságok szerint a férfi közreműködött a Bali szigetén 2002 októberében elkövetett, 202 halálos áldozatot követelő merényletben és a 2003-ban a jakartai Marriott szállónál végrehajtott robbantásban is, amely 12 ember halálát okozta.

Mindhárom merényletet az al-Kaida terroristahálózattal kapcsolatba hozott dzsemáa iszlámíja nevű szervezet számlájára írják. Ha bebizonyosodik a letartóztatottak bűnössége, valamennyiüket halálbüntetés fenyegeti.