Pokolgépet találtak egy utasszállító gépen Irakban

Vágólapra másolva!
Házi készítésű pokolgépet találtak hétfőn egy iraki belföldi járaton közlekedő utasszállító repülőgépen - közölte a bagdadi amerikai nagykövetség.
Vágólapra másolva!

A külképviselet ezért felszólította az arab országban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy jól gondolják meg: úti céljuk eléréséhez repülőgépre szállnak-e. Egyelőre nem derült ki, hogy a szóban forgó gép hol tartózkodott, és éppen megérkezett-e, vagy felszállásra készült volna. A közlemény mindenesetre jelezte: a bagdadi nemzetközi repülőtéren megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

A légikikötőt egy hete adták ismét a forgalomnak. November 8-án azért zárták be, mert nagyszabású amerikai vezetésű támadást indítottak a Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra lévő Fallúdzsa ellen, hogy a városból kifüstöljék a szélsőséges szunnita felkelőket.

Ön hogyan tájékozódika a nagyvilág eseményeiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Az iraki zendülők gyakran nyitnak tüzet az iraki fővárosból induló vagy oda érkező légi járatokra. Júniusban rálőttek egy C-130-as típusú ausztrál katonai szállítógépre. Az incidensben egy amerikai utas meghalt, és a légi jármű visszafordulásra kényszerült.