Lezuhant egy kínai utasszállító repülőgép

Vágólapra másolva!
Lezuhant vasárnap a kínai China Eastern légitársaság egyik belföldi utasszállító repülőgépe. A fedélzeten tartózkodók mindannyian életüket vesztették a szerencsétlenségben.
Vágólapra másolva!
Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről? http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Lezuhant egy kisebb utasszállító repülőgép Kínában. A fedélzeten tartózkodó körülbelül ötven ember életét vesztette. Egyelőre annyit tudni, hogy a gép Belső-Mongólia (Nei Monggol) autonóm területen zuhant le nem sokkal azt követően, hogy felszállt Paotou (Baotou) város repülőteréről. Egy reptéri alkalmazott beszámolója szerint a gép a légikikötő közelében a Sárga-folyó egyik mellékfolyama mellett lévő parkba csapódott be.

A 21 méter hosszú CRJ200-as típusú repülőgép más jelentések szerint egy befagyott tóra zuhant, majd több környékbeli házat és vitorlást is megrongált, illetve megperzselt miután kigyulladt. A CRJ200-asokat a kanadai Bombardier cég gyártja.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan tartózkodtak a gépen. A korábbi híradások 47 személy valószínű haláláról számoltak be, de lehetséges, hogy ez az adat csak az utasok számát takarja. Jelenleg a mentőalakulatok a holttesteteket emelik ki a roncsok közül. Az utasszállító úti célja Sanghaj (Shanghai) volt.

Kínában legutóbb 2002 májusában történt a mostanihoz hasonló légi baleset. Akkor a China Northern légitársaság MD-82-es típusú gépe Pekingből a Kína északkeleti részén lévő tengerparti Talien (Dalian) kikötővárosba tartott, amikor a tengerbe zuhant. Ebben a katasztrófában 112 személy vesztette életét.