Iráni feleségek kollektív öngyilkossági kísérlete

Vágólapra másolva!
Egy heves családi civakodás nyomán kollektív öngyilkosságot kísérelt meg egy 67 éves iráni férfi mindhárom felesége. A beszedett altatók azonban kevésnek bizonyultak, a feleségeket megmentették, és most mindhárman ugyanabban a kórházban - de külön szobában - lábadoznak.
Vágólapra másolva!
Hogyan tájékozódik ország-világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04Segítse válaszaival a munkánkat!

Egy heves családi civakodás nyomán kollektív öngyilkosságot kísérelt meg egy 67 éves iráni férfi mindhárom felesége, az asszonyoknak azonban szerencséjük volt, egyiküknek sem sikerült az öngyilkosság. Mint az ISNA iráni hírügynökség jelentette, az asszonyok közötti vitát az váltotta ki, hogy a legfiatalabbik - a férfi 27 éves harmadik felesége - egy szokatlanul drága csizmával lepte meg magát. Bár a jómódú férj bölcsen igyekezett minden surlódási felületet elkerülni asszonyai között - mindhárom nő külön lakásban élt, és külön autót tartott - a másik két asszony valahogy mégis értesült a költekezésről, és megtalálta a módját, hogy értésére adja az ifjú asszonynak: erősen sokallják a lábbelire költött 450 dollárt (mintegy 90 000 forint).

A vita hevében olyan súlyos sértéseket vágtak egymás fejéhez, hogy a végén mindhárman úgy érezték: ezek után nincs más hátra, mint a halálba menekülés. Az e célból beszedett altatók azonban kevésnek bizonyultak, a feleségeket megmentették, és most mindhárman ugyanabban a kórházban - de külön szobában - lábadoznak.

Iránban, ahol 1979-ben újra bevezették az iszlám törvénykezést - minden férfi négy feleséget tarthat, jóllehet viszonylag kevesen élnek ezzel a lehetőséggel.