Félmilliót kérnek a Szűz Máriát ábrázoló pirítósért

Vágólapra másolva!
Több mint félmillió forint a kikiáltási ára egy félig megevett pirítósnak az eBay internetes aukciós oldalon. A felajánlott tárgy tulajdonosa szerint csodálatos erővel bír, Szűz Máriát ábrázolja, tíz év alatt semmilyen jelét nem mutatta az öregedésnek, egyszer pedig milliós kaszinónyereményhez juttatta felfedezőjét - írja a BBC News.
Vágólapra másolva!

Szűz Máriát ábrázoló pirítóst árverezett el egy floridai asszony az eBay internetes aukciós oldalon - írja a BBC News. A megvételre kínált tárgy több mint 100 ezer látogatót vonzott az oldalra. A felajánló szerint nem egyszerűen egy darab megszáradt kenyérről van szó: állítása szerint az elmúlt 10 évben, mióta a kenyérdarab nála van, rengeteg szerencse érte.

"Tíz éve csináltam ezt a szendvicset. Amikor beleharaptam, akkor vettem észre, hogy egy arc figyel. Szűz Mária bámult rám. Teljesen kikészültem" - mesélt az árverést elindító Diana Duyser a csodálatos találkozásról. A különleges ereklyét pamutfonalba és műanyag védőrétegbe csomagolva egy állványon tartotta. Az asszony szerint a szendvics csodálatos erejét mutatja az is, hogy tíz év alatt nem morzsolódott el és meg sem penészesedett.

Az asszony szerint a pirítósnak köszönheti azt is, hogy 70 ezer dollárt (13 millió forintot) nyert egy lakóhelye közelében lévő kaszinóban. Sokan azonban kételkedtek a pirítós erejében és válaszként olyan szendvicsekről küldtek képeket, amelyek Elvist vagy George W. Bust ábrázolják.

A 3 ezer dollárért (több mint 550 ezer forint) felajánlott tárgyat az internetes aukciós ház először visszautasította, mert azt hitték, hogy csak szórakozik a felajánló, végül azonban mégis engedélyezték az árverést.