Kórházban volt Cheney amerikai alelnök

Vágólapra másolva!
Légzésproblémák miatt a washingtoni klinikára szállították az amerikai alelnököt. Dick Cheney-t néhány óra múlva már hazaengedték. A 63 éves Cheney-nek korábban szívpanaszai voltak.
Vágólapra másolva!
Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről? http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Kórházba szállították Dick Cheney amerikai alelnököt szombaton. A Fehér Ház sajtóreferensének beszámolója szerint Chaney-t légzésproblémák miatt vitték a washingtoni klinikára. Ken Lisaius szerint Cheney erősen meghűlt, és feltehetőleg ez okozhatta a légszomját. Orvosai tanácsára kivizsgálásra kórházba szállították.

Kivizsgálását követően azonban, még szombaton kiengedték a kórházból az alelnököt. Az elvégzett orvosi vizsgálatok "normális eredményt" hoztak, s nem utaltak arra, hogy a politikusnak esetleg újabb szívpanaszai támadtak volna - mondták az amerikai hírtelevíziók jelentéseikben. "Jól érzem magam" - mondta mosolyogva Cheney a kórháznál összesereglett újságíróknak.

A 63 éves Cheney-nek korábban szívpanaszai voltak: négy infarktuson esett át mielőtt alelnök lett. 2001 júniusában szívritmus-szabályozót kapott. Cheney jelentős szerepet vállalt Bush újraválasztási kampányában, és fárasztó utazásokat tett. George Bush elnököt tájékoztatták a történtekről.