Kasztrálják majd a francia erőszakoskodókat

Vágólapra másolva!
Injekcióval kasztrálhatják ezután a visszaeső erőszakoskodókat Franciaországban, ha a most kezdődött kísérletek eredményre vezetnek. A francia kormány a szexuális bűncselekmények számának csökkenését várja az intézkedéstől.
Vágólapra másolva!

A francia igazságügy-miniszter rábólintott azokra a kísérletekre, melyek egy új eljárást tesztelnek a nemi erőszak megfékezésére. A kémiai kasztrációnak nevezett kezelés során a többszörösen visszaeső erőszakoskodók libidóját injekciókkal szüntetik meg, hogy "ne jelentsenek veszélyt a társadalomra, és könnyen visszailleszkedjenek, miután szabadultak a börtönből" - mondta Dominique Perben igazságügy-miniszter.

A programban 48 önkéntes vesz részt, akiket most engedtek ki a börtönből, ahol szexuális bűncselekmények miatt ültek. "Kétféle gyógyszert tesztelünk, amelyek blokkolják azokat a hormonokat, amelyek a férfiak szexuális vágyait felkeltik, és gyakorlatilag meggátolják az erekciót" - mondta el Serge Soleru, a kísérlet vezetője. Az injekciót havonta egyszer kell beadni.

A francia kormány szakértői szerint a szereknek "nincs visszafordíthatatlan hatásuk", más specialisták viszont úgy vélik, egyelőre nem ismerik eléggé a lehetséges mellékhatásokat.

Hogyan tájékozódik ország-világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

A döntésre azért került sor Franciaországban, mert az utóbbi időben nagyon megnőtt a nemi erőszakos esetek száma. Jelenleg 8200-an ülnek börtönben szexuális bűncselekmények miatt, az összes elítélt 22 százaléka. Az arány 1990-ben mindössze 5 százalék volt. Az ilyen bűncselekmények háromnegyedét ráadásul gyerekek ellen követik el.

A kémiai kasztrálást alkalmazzák már 1997 óta az USA-ban Kalifornia, Montana és Florida államban. Az Egyesült Államokban a rendelkezés készítői az injekciókat a nikotintapaszhoz hasonlították, mert a kezelés befejezésével a nemi vágy is visszatér. Civil szervezetek és pszichiáterek viszont alkotmányellenesnek és iszonyúnak nevezték ezt a módszert. A kémiai kasztrálás működik ezenkívül Kenyában és Kanadában, de egy ideje alkalmazható Németországban, Svédországban és Dániában is.