Amerikai túszról készült videó az al-Dzsazírán

Vágólapra másolva!
Egy Irakban elfogott amerikai túszról készült videofelvételt mutatott be csütörtökön az al-Dzsazíra. A katari hírtelevízió közlése szerint a férfi libanoni származású amerikai üzletember.
Vágólapra másolva!

A középkorú férfi, akinél Dean Sadek névre szóló útlevél és személyazonossági igazolvány volt, egy zöld fal előtt ült a felvételen. A televízió hangfelvételt nem sugárzott, de közlése szerint az emberrablók azt követelik, hogy az amerikaiakkal együttműködő vállalatok szüntessék be iraki tevékenységüket.

Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Az emberrablást a magát az 1920-as Forradalom Brigádjának nevező csoport vállalta magára - közölte a televízió. Nem tudni, a férfit mikor és hol rabolták el.

A múlt héten a belügyminisztérium bejelentette, hogy fegyveresek Bagdad Manszúr negyedében lévő otthonából elraboltak egy libanoni származású amerikai állampolgárt, akit viszont Radim Sadeknek hívtak. Egyelőre nem tudni, hogy az elrabolt férfi azonos-e az al-Dzsazíra által bemutatott felvételen látható tússzal.