Izraeli katonák lelőttek két palesztin fegyverest

Vágólapra másolva!
Tűzharcban lelőttek két palesztin fegyverest izraeli katonák szerdán a Gázai övezet északi részén, Bét-Hanún izraeli település közelében - közölték izraeli és palesztin források.
Vágólapra másolva!

A két palesztin tüzet nyitott egy ellenőrzőpontnál őrködő katonákra, s kézigránátot hajított feléjük. A Hamász radikális palesztin szervezet megerősítette, hogy két fegyveresük támadást készült intézni az ellenőrzőpont ellen, amikor tűzharcba keveredtek, és meghaltak.

A hadsereg közlése szerint azért állított fel egységeket a körzetben, hogy megakadályozza a rakétabelövéseket a Gázai övezet határán keresztül Dél-Izrael területére.

Néhány órával korábban szintén a Gázai övezet északi részén izraeli vízi járőr lelőtt egy palesztint, aki a tenger felől úszva közelített Dugit zsidó telep felé. Izraeli katonai források beszámolója szerint a férfi, amikor a járőr észlelte, tiltott övezetben úszott, és vélhetően robbanószerkezet volt nála. Miután a felszólítás ellenére sem állt meg, a katonák tüzet nyitottak rá, s megölték.

Az izraeli hadsereg közlése szerint az utóbbi napokban megszaporodtak a palesztin kísérletek arra, hogy behatoljanak izraeli telepekre és Izrael területére.