Súlyos vonatbaleset Angliában

Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek legsúlyosabb vasúti balesete történt szombat este Angliában. Az első jelentések szerint több - pontosan egyelőre ismeretlen számú - halottja és 130-150 sérültje van a szerencsétlenségnek.
Vágólapra másolva!

A First Great Western vasúttársaság szerelvénye a londoni Paddington pályaudvarról tartott a délnyugat-angliai Plymouth kikötővárosba, amikor Berkshire grófságban, Newbury és Reading között kilenc kocsija kisiklott és több közülük az oldalára borult.

A kocsik közül néhány többször is átfordult hossztengelye körül. Az első beszámolók szerint a vonat előzőleg egy automata félsorompókkal felszerelt kereszteződésben egy személyautóval ütközött. A szerencsétlenség Berkshire grófság egy elhagyatott részén történt, esti sötétségben és esőben, de a mentőalakulatok 10-15 percen belül a helyszínen voltak.

A legközelebbi kórházba, a Royal Berkshire Hospitalbe buszok vitték a könnyebb sérülteket. A kórház beszámolója szerint mentőkkel és helikopterekkel 12 súlyos sebesült érkezett. Szombat éjjel még hat utas volt a roncsok között.