Terrortámadással fenyegették meg a cseh kórházakat

Vágólapra másolva!
Vegyi és biológiai terrortámadással fenyegették meg ismeretlenek kedden a csehországi kórházakat. A prágai rendőrség a fenyegetésekkel kapcsolatban állítólag egy személyt őrizetbe vett.
Vágólapra másolva!

Vegyi és biológiai terrortámadással fenyegették meg ismeretlenek a csehországi kórházakat - jelentette be kedden a cseh egészségügyi miniszter. Milada Emmerová elmondta: a terrorfenyegetésről a Biztonsági Információs Szolgálat (BIS) tájékoztatta a tárcát. A miniszter körlevélben szólította fel a megyei elöljárókat, hogy hozzák meg a szükséges védőintézkedéseket a hatáskörükbe tartozó egészségügyi intézményekben. Az egészségügyi miniszter elmondta: közvetlen veszély valószínűleg nem fenyeget, a biztonsági intézkedésekre azonban szükség van.

A prágai rendőrség szóvivője néhány órával később bejelentette, hogy a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk a fenyegetések forrását. Részleteket azonban nem közölt. Cseh elektronikus médiumok szerint a fenyegetés konkrétan a prágai egyetemi kórház ellen irányult, a rendőrség ezzel kapcsolatban állítólag egy személyt letartóztatott.