Robbantás a bagdadi magyar követségnél

Vágólapra másolva!
Nagy erejű robbanás történt a bagdadi magyar nagykövetségtől 300-350 méterre. A külügyi szóvivő elmondása szerint a merénylet nem a nagykövetség ellen irányult, és a képviseleten személyi sérülés nem történt.
Vágólapra másolva!

Az első jelentések alapján a robbantásnak 12 polgári áldozata és sok sebesültje van, de a számok még nem véglegesek, hiszen a megrongálódott épület romjai alatt több áldozat is lehet - közölte Polgár Viktor. A magyar képviselet épületében kisebb anyagi károk keletkeztek, de személyi sérülés nem történt. A nagykövetségen dolgozók biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtették.

Pokolgép robbant az al-Arabíja irodájánál/nagyvilag/20041030pokolgep.html

A magyar nagykövetségtől délre történt merényletet abban az utcában követték el egyelőre ismeretlen elkövetők, amelyben az Arabija és az NBC tv-társaságok irodája van. A gépkocsiba - becslések szerint - 250-300 kilogramm robbanószert rejtettek, a detonáció következtében mintegy 3 méter mély kráter keletkezett.

A magyar nagykövetség információja szerint a robbantás előtt nem sokkal amerikai katonai konvoj haladt el a helyszínen, ezért elképzelhető, hogy ellenük irányult a merénylet. Az illetékes hatóságok további gépkocsiba rejtett bombákat keresnek a helyszín közelében.