Rosszabbra fordult Arafat állapota

Vágólapra másolva!
Az izraeli rádió értesülése szerint Jasszer Arafat órák óta eszméletlen állapotban van. Az izraeli televízió korábban azt közölte, hogy szerda estére rosszabbodott a palesztin vezető állapota. Palesztin illetékesek közlése szerint riadókészültséget rendeltek el a palesztin biztonsági erőknél.
Vágólapra másolva!

Az izraeli rádió és televízió magukat megnevezni nem óhajtó palesztinokra hivatkozott hírforrásként. Arafat főtanácsadója ugyanakkor csak annyit közölt újságírókkal a palesztin elnök rámalláhi főhadiszállásán, hogy a 75 éves palesztin vezetőt tunéziai és palesztin orvosok csoportja vizsgálja. Tudósítók mentőautót láttak Arafat rezidenciájára érkezni szerda este, miután megjelent a helyszínen Ahmed Korei palesztin miniszterelnök és elődje, Mahmúd Abbász is.

A 75 éves Arafat egyiptomi és tunéziai orvosai az újabb vizsgálatok alapján szerdán kizárták, hogy az erős gyomortáji fájdalmakra panaszkodó palesztin vezető rákban szenvedne. - A vér- és endoszkópiás vizsgálat nem talált komoly bajt, de az elnök továbbra is gyenge - közölték palesztin illetékesek. A fájdalmakat bélhurutnak tudják be az orvosok.

Hétfőn endoszkópos vizsgálatot hajtottak végre Arafaton, a kisebb műtétnek számító beavatkozást a palesztin elnök rámalláhi főhadiszállásán végezték el. Magukat megnevezni nem óhajtó palesztin források szerint a vizsgálat mellett azt követően döntöttek az orvosok, hogy Arafat gyomorfájdalmakról panaszkodott és hányt. A palesztin elnök egészségi állapota stabil - tették hozzá.Jasszer Arafatot vasárnap egyiptomi és tunéziai orvosok vizsgálták meg, s azt diagnosztizálták, hogy a 75 éves palesztin vezető heveny vírusos influenzában szenved.

Palesztin illetékesek közlése szerint riadókészültséget rendeltek el a palesztin biztonsági erőknél.