Zarkávi mészároltatta le az iraki katonákat

Vágólapra másolva!
Abu Muszab az-Zarkávi jordán terrorista csoportja az interneten tette közzé, hogy ők állnak a közel 50 iraki katona hétvégi lemészárlása mögött. Biztonsági szakemberek szerint a tetteseket valaki "belülről" értesítette a katonák útjáról, így hajthatták csak végre a mészárlást - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Iraki lázadók csapdába csalták és agyonlőtték az új iraki hadsereg negyvenhárom újoncát és öt, a katonákat szállító sofőrt Bagdadtól északkeletre - közölték vasárnap iraki katonai és rendőrségi források. A hír bejelentését követően több órával Abu Muszab az-Zarkávi jordán terrorista csoportja bejelentette a világhálón nyilvánosságra hozott közleményében: a szervezet tagjai ölték meg az iraki újoncokat.

Az újoncok többsége a főleg síiták által lakott Bászra, Násziríja és al-Amara városokból származott, állomáshelyük pedig a Bagdadtól mintegy 90 kilométerre északkeletre lévő Kirkusban volt. Húsznapos kiképzés után szabadságra utaztak volna haza. Biztonsági szakértők szerint a terroristákat valaki "belülről" informálta arról, hogy a kiképzés véget ért, a katonák hazautaznak szabadságra - írja a BBC.

A fegyvertelen és civil ruhát viselő katonákat öt minibusz szállította. A támadók arra kényszerítették a katonákat, hogy feküdjenek a földre, majd hidegvérrel agyonlőtték őket. A holttesteket a Baakúba várostól 120 kilométerre keletre fekvő Mandaliba szállították - írja az MTI.