Szélsőjobb tüntetés és ellentüntetés Hannoverben

Vágólapra másolva!
Négy rendőr és két tüntető megsérült, amikor szombaton Hannoverben szélsőjobboldaliak és ellenfeleik tüntettek. A törvényhozásba nemrég bekerült Német Nemzeti-demokrata Párt  másfél száz szimpatizánsának felvonulását a rendőrök ugyan elválasztották az ellentüntetők másfél ezer fős menetétől, ám mégsem tudták megakadályozni a konfliktusokat.
Vágólapra másolva!

Incidensekbe torkollott szombaton Hannoverben szélsőjobboldaliak és ellenfeleik tüntetése. A szászországi törvényhozásba minap bekerült Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) másfél száz szimpatizánsának felvonulását a rendőrök elválasztották az ellentüntetők másfél ezer fős menetétől, ám mégsem tudták megakadályozni, hogy a balos ellentüntetők ne dobáljanak palackokat. Négy rendőr és két tüntető megsérült, parkoló autók is megrongálódtak.

A Hannoverbe tartó NPD-szimpatizánsokat már az érkezéskor átvizsgálták. A rendőrség az ellentüntetők soraiból 21 embert kiemelt, mert arcukat elfedték és fegyverként is használható eszközök voltak náluk. Az első jelentések öt előállított személyről szóltak. Az ellentüntetésre mások mellett a Német Szakszervezeti Szövetség és a náci rendszer üldözöttjeinek egyesülete szólított fel, plakátjaikon az volt olvasható, hogy "Együtt a nácik ellen".

A hannoveri utcákon több volt a rendőr - kétezer -, mint ahány NPD-s felvonuló és ellentüntető.