Allávi nem enged a túszejtők követeléseinek

Vágólapra másolva!
Nem kíván engedni Ijád Allávi iraki miniszterelnök azoknak a követeléseknek, amelyeket Margaret Haszannak, a CARE International emberbaráti szervezet Irakban túszul ejtett műveleti igazgatójának az elrablói szabtak a fogoly életéért cserébe.
Vágólapra másolva!

Allávi a FOX amerikai televízióban szombaton sugárzandó interjújában - amelyből pénteken részleteket ismertettek - kijelentette: nagyon határozottaknak és hajthatatlannak kell maradniuk a tekintetben, hogy a terroristákat az igazságszolgáltatás kezére adják. "Reméljük, hogy kiszabadul, megteszünk minden tőlünk telhetőt, imádkozunk érte és valóban a lehető legtöbbet tesszük kiszabadulása érdekében" - fűzte hozzá.

Margaret Haszan pénteken az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban közvetített videofelvételen szenvedélyes hangvételű felhívásban könyörgött az életéért. Az asszony - elrablói követeléseit tolmácsolva - könnyek között kérte Tony Blair brit miniszterelnököt, hogy ne vezényeljen át brit katonákat Bagdad közelében, illetve vonja ki a katonákat Irakból. Azt mondta, hogy ugyanúgy megölhetik, mint a másik brit túszt, Kenneth Bigleyt, akit október 10-én fejeztek le elrablói. A brit kormány nem volt hajlandó állást foglalni Haszan videoüzenete ügyében.

Margaret Haszant kedden rabolták el ismeretlen fegyveresek az iraki fővárosban.