Megműtötték Castrót

Vágólapra másolva!
Helyre rakták nyolc darabba tört térdkalácsát és begipszelték törött végtagjai Fidel Castrónak csütörtökön. A kubai elnök szerda este esett hatalmasat, egy beszédje végeztével. Az esés körülményeiről és műtétjéről részletes nyílt levélben maga Castro számolt be.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön késő este maga Fidel Castro jelentette be egy nyílt levélben, hogy megműtötték sérüléseit, amelyeket szerda este szerzett, miután elesett egy beszédét követően. A műtét három óráig tartott, majd begipszelték a kubai államfő eltört térdét és karját. Castro közölte elutasította, hogy altassák a beavatkozás alatt, mivel nem akarta, hogy akár egy rövid időre is képtelen legyen az ország vezetésére. "Szükséges volt elkerülni az altatást, hogy megfelelő állapotban foglalkozhassam a számos fontos kormányzati üggyel" - írta.

Castrónak nyolc darabba tört a bal térdkalácsa, illetve eltört jobb karja, amikor elesett Santa Clarában, Che Guevara mauzóleuma előtt. A 78 éves államfő egy betonlépcsőben botlott meg, miután befejezte egy művészeti iskola végzősei előtt mondott beszédét.

Az elnök a kubai televízióban is ismertetett levelében részletesen taglalja esésének körülményeit és a rajta elvégzett beavatkozást. "Senki nem felelős. Ez teljesen az én hibám volt. Úgy tűnik, a kreatív energiával és szimbólumokkal átitatott nap folyamán átélt erős érzések okozták vigyázatlanságomat" - írta. Castro közölte azt is, nem tervezi, hogy szünetet tart a kormányzásban a baleset miatt.