Vágólapra másolva!
Többéves börtönbüntetésre ítélt 23 terroristát pénteken az üzbég legfelsőbb bíróság. A 22 férfit és egy nőt azzal vádolják, hogy részt vettek abban a tavaszi öngyilkos merényletben, amiben 47-en haltak meg.
Vágólapra másolva!

Többéves börtönbüntetésre ítéltek 23 személyt pénteken Üzbegisztánban, akiket azzal vádolnak, hogy szerepük volt a közép-ázsiai országban tavasszal elkövetett terrorcselekményekben. A taskenti legfelsőbb bíróság szóvivője elmondta: a 22 férfit és egy nőt a bíróság bűnösnek találta az üzbegisztáni alkotmányos rend megváltoztatásának kísérlete, szélsőséges vallási szervezetben való tagság, valamint vallási és etnikai gyűlölet szítása bűntettében, és 3-tól 18 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte őket.

A március 29. és április 1. között ismeretlenek öngyilkos merényleteket követtek el az üzbég fővárosban, Taskentben és az attól fekvő Buhara körzetében. A támadássorozat összesen 47-en haltak meg. A merénylethullámmal összefüggésben eddig már több mint 80 személyt vontak felelősségre Üzbegisztánban. További húsz fővel szemben még tart az eljárás.