Rivális palesztin biztonságiak csaptak össze

Vágólapra másolva!
Hat személy megsebesült, közülük ketten súlyosan rivális palesztin biztonsági szolgálatok tagjai között hétfő este Gázában egyelőre ismeretlen okból kirobbant tűzpárbajban - közölték szemtanúk.
Vágólapra másolva!

A szemtanúk szerint a lövöldözés a Rasíd Abu Sbak vezette megelőző biztonsági szolgálat és a Músza Arafat - Jasszer Arafat palesztin elnök unokatestvére - által irányított gázai övezeti biztonsági szolgálat fegyveresei között tört ki. A tűzpárbajban súlyosan megsebesült férfi az előbbi szervezet tagja volt. A két biztonsági szolgálat illetékesei nem kommentálták az összetűzésről szóló beszámolókat.

A palesztin biztonsági szervek működését korrupciós vádak és belső hatalmi vetélkedések hátráltatják, valamint az izraeli hadsereg által e szervek létesítményei ellen intézett támadások.

Músza Arafat ellen egy hete Gázában pokolgépes merényletet kíséreltek meg, ám a palesztin vezetőnek haja szála sem görbült. Músza Arafat palesztin ellenlábasait vádolta meg a merénylet kitervelésével. Az elmúlt hónapokban más palesztin vezetők is támadások célpontjává, emberrablások áldozatává váltak.