Zarkávit terrortámadások szervezésével vádolják

Vágólapra másolva!
Jordániában tervezett terrorcselekmények előkészítéséért vádat emeltek vasárnap Abu Muszab az-Zarkávi nemzetközi terroristavezér és tizenkét társa ellen. Zarkávi 1999 óta rejtőzködik a hatóságok elől, egyszer már halálra ítélték egy amerikai diplomata ellen 2002-ben elkövetett támadásért.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Abu Muszab az-Zarkávi

Jordániában tervezett terrorcselekmények előkészítéséért vádat emeltek vasárnap Abu Muszab az-Zarkávi nemzetközi terroristavezér és tizenkét társa ellen - közölték igazságügyi források Ammánban. A tizenhárom vádlott közül négyen - így maga Zarkávi is - jelenleg szökésben vannak. A terroristák közül három szíriai illetőségű, egyikük szintén szökésben van. A források szerint ügyükben a bíróság távollétükben is ítéletet mond a várhatóan november elején kezdődő perben.

A vádirat szerint a terroristák merényleteket terveztek az ammáni kormányfői hivatal, a titkosszolgálat székháza, az amerikai nagykövetség és más fontos épületek ellen. Az akciókban hagyományos és vegyi fegyvereket akartak bevetni. A vádlottak valamennyien Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terroristavezér Kataeb at-Tauhíd nevű szervezetének tagjai. Automata fegyverek és robbanóanyag birtoklása és ez utóbbiak készítése is szerepel a terroristák bűnlajstromán. A bíróság ezekért akár halálos ítéletet is hozhat a csoport tagjai ügyében.

Abu Muszab az-Zarkávi 1999 óta rejtőzködik a hatóságok elől. Őt egyszer már halálra ítélték egy amerikai diplomata ellen 2002-ben elkövetett támadásért.