Rakéták csapódtak be Kabulban

Vágólapra másolva!
Több rakéta csapódott be hétfőn az afgán fővárosban, kevéssel azután, hogy a rövid látogatáson ott tartózkodó Schröder német kancellár elhagyta Kabult - közölték rendőrségi források és szemtanúk.
Vágólapra másolva!

Az első lövedék a kabuli nemzetközi repülőtértől egy kilométerre, egy lakótömb közelében ért földet hétfő este. Rendőrségi forrás szerint a rakéta nem okozott jelentős kárt, de szemtanúk szerint egy ember megsérült. Szintén rakéta becsapódásáról számolt be az afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF) főhadiszállása közelében, a kabuli diplomáciai negyedben az ISAF egyik szóvivője.

A közelben található amerikai nagykövetség munkatársai - egyikük elmondása szerint - a robbanás hallatán lehúzódtak az óvóhelyre, habár nem volt arra utaló jel, hogy a követség területét érte volna támadás. Egy harmadik rakéta nem messze az első kettőtől csapódott be és egy vályogházat talált el. Itt senki sem sérült meg.

Egy laktanya mellett ért földet egy negyedik, sérülést ez sem okozott - mondta el egy katona a laktanyából. Néhány órával korábban hagyta el Kabult Gerhard Schröder német kancellár. Schröder helyi idő szerint délben érkezett meg, és öt órát töltött a városban.

A szombaton lebonyolított afgán elnökválasztás a tálib felkelők fenyegetése ellenére békésen zajlott.