Vaklárma volt a bombariadó a tel-avivi járaton

Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást Cipruson a Lufthansa Tel-Aviv felé repülő járata. A német légitársaság nem vette komolyan a fenyegetést, de az izraeli légügyi hatóságok ragaszkodtak a gép ciprusi átvizsgálásához. A bombariadó vaklármának bizonyult, a gépen nem találtak robbanószerkezetet. A gép folytatta útját az izraeli főváros felé. A Boeinget - fedélzetén 331 utassal - izraeli harci gépek kísérték a leszállásig.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre a ciprusi Larnacában a Lufthansa német légitársaság Frankfurtból Tel-Avivba tartó járata. A névtelen telefonbejelentés közvetlenül a Tel-Aviv felé induló, LA 686-os járat frankfurti felszállása után érkezett a német légitársaság irodájába.

"Amikor a gép már levegőbe emelkedett, telefonhívás érkezett a Lufthansa frankfurti irodájába, és egy arab akcentussal beszélő ismeretlen személy azt mondta, hogy robbanószerkezet van a gépen" - mondta Jicak Zaruni, a légitársaság izraeli szóvivője.

A német légi irányítás szerint a fenyegetés nem volt komoly, ezért tovább akarták engedni a gépet Tel-Avivba. Az izraeli hatóságok azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy a Boeing 747-400-ast még az előtt átvizsgálják, hogy belépne az izraeli légtérbe, ezért volt szükség a ciprusi kényszerleszállásra - írja a Hárec izraeli napilap internetes kiadása.

A német utasszállítót izraeli vadászgépek kísérték a ciprusi kényszerleszállásig. 331 utas és 18 fős személyzet utazott a Boeing 747-400-as gépen. Az izraeli külügyminisztérium 14.50-kor a hadsereg rádióadóján fújta le a bombariadót.

[origo]/MTI