Újabb iraki csoport jelentette be az olasz nők megölését

Vágólapra másolva!
A Dzsihád nevú szervezet után csütörtökön egy újabb iraki szélsőséges csoport is bejelentette, hogy megölték a szeptember 10-én Bagdadban elrabolt két olasz nőt. Egyelőre azonban egyik szervezet bejelentésének hitelességéről sem lehet meggyőződni.
Vágólapra másolva!

Újabb szélsőséges csoport jelentette be 24 órán belül, hogy kivégezte az Irakban túszul ejtett két olasz segélymunkásnőt. A magát Zavahri híveinek nevező társaság egy kevésbé ismert internetes honlapon tette közzé, hogy lefejezte Simona Parit és Simona Torettát. A közlemény hitelességéről egyelőre nem lehet meggyőződni, ahogy egy korábbi hasonló bejelentéséről sem.

"Az olasz titkosszolgálat két bűnös ügynökének a fejét késsel csapták le sajnálat és könyörület nélkül. A levágott fejekről készült videofelvétel hamarosan nyilvánosságra kerül" - áll a közleményben. Szeptember elején ez a szervezet vállalta a két nő elrablását.

Szerdán a magát Dzsihád (szent háború) szervezetnek nevező csoport is azt közölte, hogy tudatta, kivégezte az olasz nőket, mert Róma nem teljesítette az olasz katonák Irakból való kivonására vonatkozó követelését. Simona Pari és Simona Toretta az olasz Híd Bagdadba nevű segélyszervezet munkatársaként dolgozott az arab országban.

A Zavahri hívei csoport, amikor szeptember 10-én bejelentette a túszejtést, internetes üzenetében azzal vádolta meg az olasz kormányt, hogy segíti az amerikai katonákat az iraki foglyokkal szembeni túlkapásaikban. Egyben 24 órás határidőt szabott arra, hogy Róma biztosítékot adjon a az iraki börtönökben raboskodó muzulmán nők szabadon engedésére. A csoport Oszama bin Laden egyiptomi születésű helyettese, Ajman az-Zavahri nevét vette fel.