Öngyilkos merénylő robbantott Jeruzsálemben

Vágólapra másolva!
Egy embert megölt, tizenhatot pedig megsebesített egy öngyilkos merénylő bombája egy jeruzsálemi buszon. Legutóbb augusztusban történt hasonló akció, akkor 16 ember vesztette életét. A támadást az al-Aksza Mártírjai nevű szélsőséges palesztin szervezet vállalta magára.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos palesztin merénylő robbantotta fel magát szerdán egy jeruzsálemi autóbuszon. A támadásban egy ember meghalt, tizenhatan pedig megsebesültek, közülük egy ember állapota súlyos - tudósít a Hárec izraeli napilap. A merényletet az al-Aksza Mártírjai nevű szélsőséges palesztin szervezet vállalta magára.

Szilvan Salom izraeli külügyminiszter New Yorkban, az ENSZ Közgyűlése előtt három áldozatról számolt be - írja az MTI.

A robbanás Jeruzsálem északi részén, a nyugatiak által Francia-domb néven ismert, zsúfolt negyedben történt. Ez a környék már korábban is számos bombamerénylet célpontja volt - írja a BBC News.

Izraelben a palesztinokat a zsidó településektől elválasztó fal építésének márciusi megkezdése óta csak egyszer volt öngyilkos merénylet. Augusztusban két buszt robbantottak fel egyszerre palesztin szélsőségesek. a kettős támadás 16 áldozatot követelt.