Német hírszerző adatokat adott át Bulgáriának

Vágólapra másolva!
Perbe fogtak egy német hírszerzőtisztet, mert bizalmas információkat adott át egy bolgár nőnek. A korábban magas rangban szolgáló tisztet 2001-ben elmozdították állásából, mert erősen ivott. A hírszerző most azzal védekezik, hogy megsértették, és bosszúból szolgáltatta ki az adatokat, ellenszolgáltatás nélkül.
Vágólapra másolva!

Per kezdődött kedden egy német hírszerző tiszt ellen, mert több mint egy éven át bizalmas információkat adott át egy bolgár nőnek. A Münchenben zajló perben az ügyvéd azzal mentegette a 65 éves Ingo Schiffelholzot, hogy a szövetségi hírszerzésnél megsértették ügyfele büszkeségét, s Schiffelholz meg akarta mutatni: még mindig nem akárki.

Az ügyvéd, Rolf Müller elmondása szerint Schiffelholz évekig magas rangban szolgált a Kelet-Európával foglalkozó részlegnél, de mivel erősen ivott, 2001-ben elmozdították állásából.

Az adatokat, német felderítők beszámolóit 2002 júliusa és 2003 szeptembere között Münchenben adta át a bolgár nőnek, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra. Schiffelholz állítólag nem részesült ellenszolgáltatásban. A vádirat szerint a bolgár nő a beszámolók alapján öt esetben azonosíthatta a német hírszerzőket és kapcsolataikat.