Kis híján összeütközött két repülőgép

Vágólapra másolva!
Súlyos balesetet előzött meg bravúros manőverével a levegőben egy portugál utasszállító repülőgép pilótája. A 31 utast és két utaskísérőt kórházba szállították. A németországi Kölnben egy spanyol gépet kellett kiüríteni, mert felszállás előtt füstöt észleltek a fedélzeten.
Vágólapra másolva!

Komoly légibalesetet előzött meg pénteken egy portugál pilóta az Atlanti-óceán fölött. A TAP légitársaság Airbus A-310-es típusú gépe az Azori-szigetekhez tartozó Terceira szigeten való leszállása közben kis híján frontálisan ütközött egy szembehaladó géppel. A pilóta lélekjelenlétén és bravúros manőverén múlt a baleset elkerülése.

Az utasszállító biztonságosan landolt, de a biztonsági övek használatának mellőzése miatt több utas kisebb sérüléseket szenvedett a nem szokványos gépletételben. A 31 utast és két utaskísérőt kórházba szállították. A TAP közleménye nem szólt a másik gépről, illetve hogy miként került a landoló járat légifolyosójába.

A németországi Kölnben egy spanyol utasszállító gépet kellett pénteken kiüríttetni közvetlenül a felszállás előtt, mivel fedélzetén füstöt észleltek. A Spanair MD-83-as, a mallorcai Pálmába tartó gépét a pilóta a felszállópályáról irányította vissza, majd a 168 utas és a hattagú személyzet elhagyta a fedélzetet. Kisebb füstmérgezéssel 24 utast és a személyzet hat tagját kellett kórházba szállítani. A balesetet valószínűleg a hidraulika meghibásodása okozta.