Berlinben 65 helyszínen lesznek tüntetések május elsején

Randalírozó fiatalok csaptak össze rohamrendőrökkel Berlinben csütörtök délelőtt. A német fővárosban 65 helyszínen közel 20 ezer tüntetőre számítanak a május elsején.

Berlin Prenzlauer Berg negyedében néhány tucatnyian petárdákkal és lángoló tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, akik könnyfakasztó gránátok és vízágyúk bevetésével válaszoltak szerda éjszaka. A csetepaté végül is különösképpen nem fajult el, néhány rendbontót előállítottak, miután a biztonsági erők lezárták a környéket. Hajnali két órára helyreállt a nyugalom - írta az MTI.

Csütörtök délelőtt ismét az utcára vonultak a tüntetők. 17 évvel ezelőtt a német fővárosban erőszakhullám söpört végig május 1-jén, ezt ünneplik meg azóta is minden évben tüntetéssel. Többszáz maszkos fiatal betörte a kirakatok üvegeit és autókal borítottak fel. Körülbelül 2500, gumibottal és gázsprayvel felszerelt rendőr vonult ki, hogy megfékezze a tüntetőket - jelentette a dpa.

Berlinben csütörtökön mintegy 20 ezer tüntetőre számítanak a hatóságok. Összesen 65 helyszínen lesznek várhatóak május elsejei tüntetések. Majd 8 ezer berlini rendőrt helyeztek készültségbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK