Pornófilm nézéséért őrizetbe vettek egy kínait

Rendőrök törtek be egy kínai férfi otthonába, majd őrizetbe vették, mert pornófilmet nézett feleségével. Zhang Lei később ügyvédhez fordult, és végül a rendőrség bocsánatot kért tőle, és kártérítést fizetett neki.

Kína északi részén négy rendőr betört Zhang Lei otthonába, ahol feleségével és szüleivel lakott. A 24 éves férfi épp pornófilmet nézett feleségével. A rendőrök lefoglalták a filmeket, és megpróbálták elvinni a család videóját és tévéjét is, ami miatt verekedés tört ki.

Végül őrizetbe vették a férfit és apját. A két férfit másnap elengedték, miután a család kifizetett 1000 jüant (több mint 26 ezer forintot). Két hónappal később a rendőrség ismét őrizetbe vette Zhangot, és két hétig fogva tartották.

A férfit nem helyezték letartóztatásba, és az ügyből nem lett vádemelés sem. Miután kiengedték, családjával ügyvédhez fordult, és beperelte a rendőrséget. Bíróság elé már nem került az ügy, mert a két fél néhány napja megállapodott. Részben a média növekvő érdeklődésének köszönhetően a hatóságok bocsánatot kértek a férfitől, és több mint 750 ezer forintnyi jüant fizettek a családnak - írja a CNN.